onsdag 11. januar 2012

Ja kanskje på tide med et nytt innlegg.Tanker begynner vist og svirre litt etter en del diskusjoner blant kollegaer på Rosthaug som er med på studiet.
Noen skeptiske, hvor vi blir pålagt og følge ikt platform som elevene skal ha som sin skole platform\jobbplatform.
Mens noen svever enkelt ganger ved at dette er bra, men så snur igjen også tilbake igjenn
For min del er jeg vel mitt på 3.
Mye er bra med mange plattformer og jobbe på, men kan det bli for mye?
Vi er lærere som ofte har mye og gjøre, rekker vi alt?
Ofte synes jeg tia mi bare forsvinner. Hektisk hverdag med møter, elever som ikke har lyst og gå på skolen, tillitsverv og ikke minst dokumentasjon som kommer sterkere og sterkere.
Noen ganger må man prioritere.... Dette gjør at man noen ganger går hjem for dagen og tenker at i dag fikk jeg ikke tatt meg godt nok av den eleven.
Med andre ord dårlig samvittighet....
Jeg er innstilt på å gå dette studiet for og kanskje kunne finne noen smarte løsninger\knep som kan være med på og lette hverdagen.
Jeg tror det er bra og dele erfaringer, dette vil trolig bidra med at vi alle kan bli bedre. Det vil også kunne være med på og kanskje gjøre hverdagen litt lettere noen ganger.
Jeg høres sikkert negativ ut i forhold til tid osv, men hadde ikke læreryrket vært noe for meg, hadde jeg nok gjort noe andet.Jeg trives med og kunne undervise i det jeg brenner for, liker også å gi min kunnskap videre til elevene.
Føler jeg også har stor yrkesstolthet, ønsker at mange elever kan få ta del i min kunnskap.
Det og jobbe med ungdom føler jeg selv gir meg veldig mye, det er ikke noe som er bedre, enn å lykkes med elever som kansje ikke hadde forutsettningene til og komme gjennom vidregående.
Synes det er morsom med engasjerte elever som viser at de liker det de lærer.
:-)    :-)     :-)

4 kommentarer:

 1. Hei, det var bra med mange meninger!

  SvarSlett
 2. Hei. Du tar opp et viktig poeng!...og det er tid. For noen år tilbake kom "tidsklemma" som et nytt ord, og som lærer får man føle godt på dette. Det er alltid mye man MÅ gjøre og BURDE gjøre, men tiden strekker ikke alltid til og man må prioritere. Det er godt å høre at det er flere enn meg og mine kollegaer ved Hønefoss som føler det slik. Lykke til med bruken av den tiden du har i 2012! Vi blogges :))

  SvarSlett
 3. Gode tankar, håper likevel du ser på studiet som eit høve til å prøve ut ulike tankar og ulike verktøy meir enn eit pålegg _om_ å bruke.

  (Fæl font/farge du valde :) Greidde nesten ikkje å lese :)

  SvarSlett
 4. He he, ja enig kansje i det. Men vi skulle leike oss litt med blogg. Så det var vel kansje grunnen til detta :-)

  SvarSlett